Xhamia e Et’hem Beut

  Eshtë e vetmja ndër tetë xhamitë e shekullit XVIII-XIX të ndërtuara në Tiranë, e ruajtur deri më sot...
  Kliko foton per te lexuar

  Muzeu Historik

  Synon të nxisë mirëkuptimin dhe vlerësimin e historisë së Shqipërisë te publiku vendas dhe i huaj...
  Kliko foton per te lexuar
  Muzeu-i-armeve-19-150x150

  Muzeu i Armëve

  Ndodhet në ambientet e Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes dhe u ngrit me rastin e 100-vjetorit...
  Kliko foton per te lexuar

  Katedrales “Ngjallja e Krishtit”

  Eshtë ndërtuar në qendër të kryeqytetit, në një truall që u dha gradualisht...
  Kliko foton per te lexuar

  Kisha Katolike e Shën Palit

  U ndërtua në fund të vitit 2001. Ajo është ndër katedralet më të reja...
  Kliko foton per te lexuar

  Varrezat e Dëshmorëve

  Kanë një sipërfaqe kryesisht të gjelbër. Shtrihen në 94.488 m²...
  Kliko foton per te lexuar

  Kulla e Sahatit e Tiranës

  Eshtë ndërtuar në vitin 1822. Ajo ka 90 shkallë në formë spiraleje...
  Kliko foton per te lexuar

  Mozaiku i Tiranës

  Ndodhet në rrugën “Naim Frashëri”, i cili është monumenti më i vjetër në Tiranë...
  Kliko per te lexuar

  Varri i Kapllan Pashës

  Feudalët e mëdhenj e bënë zakon të ndërtonin tyrbe, nga të cilat sot qëndron në këmbë..
  Kliko foton per te lexuar

  Kalaja e Tiranës

  Eshtë ndërtuar nga njëri prej pasardhësve të themeluesit të Tiranës, Sulejman Pashë Bargjini...
  Kliko foton per te lexuar

  Piramida

  Njohur dikur si “Muzeu Enver Hoxha”, gjendet në rrugën “Papa Gjon Pali II”. Struktura unike ...
  Kliko foton per te lexuar

  Ura e Tabakëve

  E mori këtë emër për shkak të pozitës së veçantë të esnafit të Tabakëve në jetën ekonomike...
  Kliko foton per te lexuar

  Memoriali “Post Bllok”

  përkujton viktimat e regjimit komunist në Shqipëri. Memoriali përbëhet nga tre objekte origjinalë...
  Kliko foton per te lexuar